Basketball’s Cool

WAT IS BASKETBALL’SCOOL?

Basketball’sCool van Alkmaar Guardians is voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Basketbal is een lifestyle die vrij onbekend is in Nederland.

Juist voor kinderen van jonge leeftijd die nog niet weten wat voor sport ze willen doen, biedt basketball’scool de oplossing. Onder leiding van ervaren trainers brengen we je de basis van het basketballen bij op een leuke speelse manier. Je leert de belangrijkste elementen van het

basketbal: balbeheersing, passen, scoren en verdedigen. Kom ook lekker basketballen, rennen, spelletjes en wedstrijdjes spelen op zaterdagochtend.

DOEL

Het doel is om deze kinderen duurzaam te laten sporten door het aanbieden van structureel laagdrempelig basketbalaanbod in de buurt. De  Basketball’sCool is onderdeel van het aanbod van een basketbalvereniging. De kinderen maken in hun eigen tempo kennis met de sport zonder de druk te voelen om competitie te gaan spelen. Ze kunnen op een vaste dag en tijdstip tegen een minimale vergoeding terecht op de Basketball’sCool.

GRATIS PROBEREN?

De drie proeflessen zijn gratis. Neem sportkleren en sportschoenen mee.

Bij binnenkomst maken we kennis met je, schrijven we je in en je kunt direct deelnemen aan de training. Vind je het heel Cool? Dan kopen papa en/of mama een strippenkaart voor je. Deze kosten 25€. Hierop staan 10 strippen.

LOCATIE & TIJDSTIP

De Basketball’sCool is bijna elke zaterdag, van 10:00 tot 11:15 uur. De locatie is sporthal “De Hoornse Vaart”.

De data in 2023 zijn:

16-sep
30-sep
21-okt
4-nov
18-nov
2-dec
16-dec

2024

13-jan
20-jan
3-feb
10-feb
24-feb
9-mrt
23-mrt
6-apr
20-apr
11 mei
8 juni