20 november geen Basketbalscool

A.S. zaterdag 20 november is er helaas geen basketballs’cool. Om diverse redenen hebben we te weinig trainers om een goede training te kunnen geven. We vinden het heel jammer maar het is even niet anders. We zien iedereen weer op zaterdag 27 november.

met vriendelijke basketbal groet namens alle trainers van BasketballsCool

Bedankt voor alle kaarten, bloemen en steun!

ALV 19 november, afgelast

Helaas zijn de corona maatregelen weer aangescherpt, met als gevolg dat wij de Algemene LedenVergadering van 19 november moeten annuleren/verschuiven.

We gaan kijken of we het na de lopende maatregelen alsnog kunnen houden, anders zullen we naar een digitale vergadering moeten uitwijken. Dat heeft niet de voorkeur voor het bestuur, maar is misschien wel de enige optie de komende periode.

 

Uiteraard hopen wij dat we op kort termijn elkaar toch kunnen zien bij de vergadering, we houden jullie op de hoogte!

Denise Godecke

 

Beste leden,

Helaas moeten wij melden dat wij woensdag 13 oktober 2021 een kind van de club verloren hebben. De lieve en sportieve Denise Godecke, dochter van Ton en Jeanne, zusje van Lars en vriendin van Thom, heeft ons te vroeg verlaten.
Er zijn geen tranen en woorden voor dit verlies.

Namens het bestuur wensen wij de familie en vrienden veel sterkte toe met het verlies.

Lieve Denise, rust zacht. Voor altijd #9

 

Fluiten en tafelen, weet wanneer je staat opgesteld!

Waar we als club voorheen het volledige fluit en tafelschema op de site plaatste, gebeurd dit nu via de Sportlink App.

Wedstrijdsecretariaat plaatst daar de gegevens in, en deze komen dan direct in de App en op de site.

Nu is het belangrijk om zelf goed te kijken wanneer jij opgesteld staat zodat we niet voor de wedstrijd verrast worden dat er iemand niet is. Dan kunnen wedstrijden niet starten, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook jij wilt graag dat jouw wedstrijden gespeeld kunnen worden, zorg dat je ook aanwezig bent als jij staat opgesteld!

 

Nu is het zo dat in de App elk lid de mogelijkheid heeft om zijn privacy instellingen aan te passen. Dit is een keuze die je zelf mag maken.

Het gevolg kan wel zijn dat in het overzicht op de site je naam niet getoond wordt. Er staat dan “afgeschermd”. Afgelopen seizoen was dit ook het geval. We hebben toen een zeer kort seizoen gedraaid, maar liepen er ook toen wel eens tegenaan dat een lid niet wist dat hij/zij opgesteld was, omdat er “afgeschermd” stond.

In de App op jouw telefoon staat wel aangegeven dat je opgesteld staat. Niemand anders kan dat zien, je coach niet, je medespelers niet, alleen jij!

Houd goed in de gaten als je je instellingen in de App zo hebt ingesteld dat je naam dus niet zichtbaar is. Het is jouw keuze uiteraard, maar ook jouw verantwoordelijkheid. Kom je niet opdagen (omdat je het niet hebt gezien), dan krijg je een boete, gebeurd dat vaker dan kunnen we je schorsen voor je team.

 

Je kunt uiteraard ook je instellingen in de App weer terugzetten. Hoe doe je dat?

Open de Sportlink App, log in met jouw gegevens (mailadres en wachtwoord)

Ga linksboven in het menu naar “Instellingen”

Kies bij “mijn gegevens” voor “mijn persoonsgegevens”

Scrol naar beneden en stel je zichtbaarheid in. Er zijn 4 opties, de onderste zorgt ervoor dat je naam niet zichtbaar zal zijn, de andere 3 opties wel.

Nieuw seizoen start 23 augustus

De zomervakantie loopt op zijn einde en dat betekent dat we weer mogen basketballen!

Vanaf 23 augustus starten we weer met het reguliere trainingsschema (zie onder)

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag
18:00-19:15 Veld 1 U12 Elkin U14-1 Eva/Luichien
Veld 2 U14-2 Mike
Veld 3
19:00-20:15 Veld 1 U20 Quincy
19:15-20:30 Veld 1 U18-1 Jasper U16-1 Jeroen Skillz training
Veld 2 U16-D Michael U16-2 Dre Skillz training
Veld 3 U16-3 Wesley DSE-1 Ciska Skillz training
20:30-21:45 Veld 1 MSE-1 Recreanten
Veld 2 MSE-2 MSE-4
Veld 3 MSE-3

 

Voor vragen over team indelingen: tc@alkmaarguardians.nl

 

De laatste pick up games training van deze zomervakantie was heel goed bezocht. Meer dan 60 leden waren aanwezig, iedereen heeft weer veel zin in het nieuwe seizoen!

Wij hopen dat komend seizoen weer een “normaal”  seizoen mag worden met veel leuke wedstrijden in de Hoornse Vaart en uiteraard mooie kampioenschappen aan het einde van het seizoen!

 

Trainers/Coaches gezocht

Een basketbalclub kan niet functioneren zonder vrijwilligers. De belangrijkste zijn waarschijnlijk de trainers en coaches. Zonder hun inzet kunnen we onze jeugdteams geen wedstrijden laten spelen.

Om onze teams en nieuwe leden te kunnen laten trainen en wedstrijden spelen zijn uiteraard altijd op zoek naar nieuwe trainers en coaches.

Het liefst natuurlijk iemand met ervaring in basketbal, maar dat is niet nodig. Wij hebben verschillende mogelijkheden om nieuwe trainers en coaches zonder ervaring goed te helpen. Indien mogelijk laten we deze nieuwe trainers en coaches eerst een periode meedraaien met een van onze ervaren trainers. Daarnaast kunnen we starten met een aantal zaken:

  • Online programma vanuit de NBB voor startende trainers (4 weken online trainingen)
  • Meelopen met ervaren trainers
  • Ondersteuning van hoofdcoach (die alle coaches helpt en geen eigen team heeft)
  • Mogelijkheden tot ondersteuning van coach van het Nederlands team (bestuurslid van onze club)
  • Mogelijkheden tot volgen van officiële opleidingen bij de bond

Alkmaar Guardians helpt jou dus om een goede trainer en coach te worden, of je nu ervaring hebt of niet.

Basketballen in de zomervakantie

Net als vorig jaar gaan we ook deze zomer gewoon door met basketballen. Op de dinsdag hebben we voor de jeugd en de senioren pickup games.

Alle leden, maar ook oud-leden, zijn welkom om te komen basketballen. Afhankelijk van de opkomst worden er teams gemaakt en spelen we tegen elkaar wedstrijden. Er kan gewoon gemengd gespeeld worden, dus zowel heren als dames zijn uiteraard welkom.

Op de donderdag gaan we door met de extra training voor de jeugdleden onder leiding van Halbe Kooter. Tijdens deze trainingen leggen we focus op fundamentals, techniek, spelvormen en vooral ook plezier. Deze extra training blijft ook komend seizoen op de donderdag, dus we hopen dat er een goede opkomst blijft komen!

 

Voorlopige teamindeling 2021-2022

De zomer is begonnen, het nieuwe seizoen staat dus weer voor de deur.

Hieronder een link naar de (voorlopige) teamindeling voor komend seizoen.

 

Basketballs’Cool weer van start!

Hey mini basketballer!

Wij staan zaterdag 5, 12, 19, 26 juni en 3 juli weer klaar voor jullie in de Hoornse Vaart. Wij hebben er weer heel veel zin in.

Ouders mogen helaas niet (allemaal) blijven. Voor de nieuwe kinderen snappen wij dat het best spannend is. Daarom zijn die ouders ook meer dan welkom. Uiteraard graag 1,5m afstand houden tot andere en draag een mondkapje binnen in het gebouw.

Uw kind zal meedoen aan de training op de gewone tijd. Dit is van 10:00 tot 11:15. Vergeet de strippenkaart niet, meld je aan en kom op tijd! Wij willen graag om 10 uur beginnen.

Wij hopen dat jullie heel veel zin hebben om weer te basketballen met ons! Wij in ieder geval wel!

Groetjes,

Namens de trainers,