Belangrijke mededelingen van het bestuur

Beste basketballiefhebbers

We leven allemaal inmiddels al weer een paar weken in de (tijdelijke) nieuwe 1,5 meter samenleving. De basketbal competitie en trainingen zijn tot nader order afgelast. Wij missen het al enorm, maar gezondheid staat natuurlijk voorop. We zullen de maatregelen vanuit het RIVM en de overheid  nauwlettend blijven volgen.

Uiteraard hebben de maatregelen ook direct invloed op onze vereniging. Zo hadden wij als nieuw bestuur het plan om eind maart/begin april een extra ledenvergadering te organiseren. Niet omdat er weer gestemd moet worden, maar omdat we de afgelopen maanden druk zijn geweest met het uitwerken van plannen. De plannen willen we uiteraard graag delen met jullie. Helaas heeft de vergadering niet door kunnen gaan.

 

Het belangrijkste uit deze plannen is de toekomst van onze vereniging. We willen tijd, energie en geld investeren in (jeugd)teams, trainers en coaches.

Daarnaast willen we meer gaan bieden aan leden. Zo waren we net gestart met pick-up games op woensdag avond; een extra gelegenheid om wedstrijden te spelen, 5 tegen 5 en/of 3 tegen 3. De eerste weken was het alleen nog voor de senioren, maar we wilden de pick-up games ook gaan uitbreiden voor de jeugd.

Naast de pick-up games zouden we op de woensdag voor de jeugd ook een balans en kracht training gaan aanbieden. Hiermee kunnen jeugdspelers met eenvoudige oefeningen sterker worden en een betere balans krijgen. Dit helpt in het voorkomen van blessures en maakt spelers beter.

Door de Corona maatregelen is bovenstaande nog niet van de grond gekomen. We hopen dat we dit spoedig weer kunnen gaan opzetten, het plan was namelijk om dit in de gehele zomervakantie voort te zetten. Zodra de maatregelen versoepeld worden en het weer mogelijk is om te gaan basketballen, zullen we in overleg gaan met Alkmaar Sport voor beschikbare ruimte.

 

Een ander belangrijk punt die we wilden bespreken tijdens de ledenvergadering is vrijwilligers. We hebben op de website een aantal vacatures staan, deze zijn nog niet ingevuld. Ook hebben we nog trainers en coaches nodig voor jeugdteams.

Zonder deze vrijwilligers, trainers en coaches is het onmogelijk om de club goed te kunnen laten draaien. Een jeugdteam zonder coach mag geen competitie spelen en als andere vacatures niet ingevuld worden komt er steeds meer druk te liggen om de bestaande vrijwilligers. Dat is niet de bedoeling, want dat maakt de vereniging erg kwetsbaar.

 

Een dringende oproep dus aan jullie: Alkmaar Guardians heeft vrijwilligers nodig, zonder vrijwilligers kan de vereniging niet blijven draaien! Bekijk de vacatures op de website en meld je aan. Dit kan per mail aan secretariaat@alkmaarguardians.nl.

Wil je een team trainen of coachen? Laat het dan ook weten. We moeten ruim voor het begin van het seizoen zorgen dat we alle competitie spelende teams hebben voorzien van een coach.

Omdat de nood op dit gebied erg hoog ligt heeft het bestuur besloten om de vergoeding van coaches aan te passen. Wij hebben al jaren een vrijwilligers vergoeding voor trainers en coaches. Deze gaan we verhogen. Daarnaast bieden we een extra korting het lidmaatschap. En als laatste willen we bekijken of het mogelijk is om coaches zoveel als mogelijk vrij te stellen van andere taken zoals fluiten of schrijven.

Coaches en trainers zijn zeer waardevol voor een vereniging. Zij bepalen immers hoe onze spelers zich kunnen gaan ontwikkelen. Daarom is het van groot belang dat we hier als club ook meer tijd en aandacht aan geven.

Zou jij mogelijk coach of trainer willen worden van een team binnen Alkmaar Guardians? Dan willen wij jou alvast op gang helpen. Tristan van Santen (bestuurslid) is een jonge maar ervaren coach. Hij is afgelopen seizoen actief geweest bij Den Helder als assistent coach van de heren en hoofdcoach bij onder 16.

Tristan gaat online clinics geven en iedereen die interesse heeft om trainer te worden, mag kosteloos deelnemen. Hiermee hopen we mensen te motiveren en te overtuigen om coach te worden bij Alkmaar Guardians. Aanmelden kan per mail aan: coach_tristan@hotmail.com

 

Clinic: (Effectief) trainen richting wedstrijdsituaties.

Datum: zondag 19 april. Start om 20:00 uur.

 

Hoe werkt dit? De clinic wordt gegeven via ZOOM, een gratis app die je kan downloaden op het apparaat waarmee je wilt kijken. Zondagmiddag ontvang je van mij een link waarmee je s’avonds de zoom-meeting in kan.

 

Wat kan je verwachten? Via mijn presentatie laat ik jullie zien hoe ik richting wedstrijd situaties werk in een training. Uiteraard leg ik ook uit waarom ik zo te werk ga & toon ik een aantal drills die ik hiervoor gebruik. Als alles mee zit is er ook voldoende tijd om vragen te stellen.

 

Graag tot dan!

Tristan van Santen

Assistent coach Den Helder Suns.

@coachtristanbasketball – coach_tristan@hotmail.com

 

De verdere gevolgen van de maatregelen zijn voor onze vereniging tot nu toe gelukkig beperkt. We zijn niet afhankelijk van inkomsten die we nu missen, zoals een eigen kantine. De vraag is natuurlijk wel hoe lang de maatregelen gaan duren en wat de invloed gaat worden op onze sport. Basketballen met 1,5 meter afstand wordt toch erg lastig.

Uiteraard zullen we de berichten en maatregelen blijven volgen.

We hopen dat we de extra ledenvergadering na de zomer alsnog kunnen organiseren. Dan kunnen we jullie allemaal weer zien en bijpraten over de stand van zaken.

Blijf gezond en denk om elkaar!