We mogen weer een beetje!

Eindelijk! Er komen weer wat versoepelingen aan waardoor we als basketbalclub weer wat meer kunnen en mogen gaan doen!

Helaas is het voor dit seizoen wel te laat, die is afgeblazen. Hopelijk komend seizoen beter!

Maar we gaan natuurlijk wel wat doen!

Vanaf komende woensdag mogen de leden tot 18 jaar weer binnen sporten in groepen zonder 1,5 meter afstand.van 18 tot 27 jaar mag je wel binnen sporten, maar in groepjes van 2 en met 1,5 meter afstand. Dat is voor basketbal niet echt een optie, maar we gaan kijken naar eventuele mogelijkheden, bijvoorbeeld buiten.

In overleg met de trainers en coaches wordt er gekeken welke teams vanaf komende woensdag weer willen gaan trainen in de sporthal (tot de zomervakantie)

Op de donderdagen (19.15 tot 20.30 uur) gaan we starten met een nieuwe training. Dit is een gemixte training voor alle leden van U16 en U18 teams (dus jongens en meiden). Het doel van deze training is het verbeteren van individuele skills op technisch gebied basketbal en sportspecifieke kracht en conditietraining ter ondersteuning daaraan.

Met deze training willen we naast de normale training met het team ook zorgen dat er specifieke trainingen komen om onze spelers beter te maken. De training staat onder leiding van Halbe Kooter. Halbe heeft uiteraard wat ondersteuning nodig, dus trainers en coaches die hem willen helpen, en gelijk ook wat nieuwe dingen willen leren voor hun groep, laat het vooral even weten via de TC of via Halbe zelf natuurlijk.

 

Zomervakantie

Ook de zomervakantie staat bijna voor de deur!

Het is de bedoeling om net als afgelopen jaar tijdens de zomervakantie toch wat te blijven doen. Afgelopen jaar hebben we pickup games gedaan. We gaan kijken wat dit jaar de mogelijkheden zijn, maar ook deze zomer zullen we dus wat gaan doen. De bedoeling is dat we dit zo gaan houden binnen Alkmaar Guardians (en het liefst dan lekker buiten)

 

mocht je vragen hebben, of opmerkingen, laat het dan weten!

Secretariaat@alkmaarguardians.nl