Beste leden,

Het seizoen 2020-2021 is aanzienlijk anders gelopen dat we allemaal gehoopt hadden. We hebben maar een handje vol wedstrijden mogen spelen en veel minder mogen trainen dan we hadden verwacht.

Het ziet er naar uit dat binnen trainen richting de zomer wel weer mogelijk gaat zijn, wedstrijden niet meer. De competitie is gestopt vanuit de bond, het was ook niet meer realistisch dat er wedstrijden voor de zomervakantie gespeeld zouden kunnen worden. We gaan, net als afgelopen zomer, wel weer kijken wat we kunnen doen deze zomer. Hierover gaan we jullie uiteraard op de hoogte houden.

Uiteraard hopen we allemaal dat de maatregelen en het vaccineren ervoor gaan zorgen dat het komende seizoen wel gewoon doorgang gaat vinden.

Voor het komende seizoen willen wij jullie vragen om onderstaand inventarisatieformulier volledig in te vullen. Dit doen wij aan het einde van elk seizoen, zo rond april, dus ook dit jaar. Wij gaan dan de teams inschrijven voor komend seizoen zodat we weer lekker kunnen basketballen!

Vergoeding huidige seizoen

Het huidige seizoen is dus niet verlopen zoals we hadden gehoopt. En dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de betaalde (of nog te betalen) contributie.

Als bestuur vinden wij dat de leden recht hebben op teruggave van het deel wat we niet hebben kunnen trainen/spelen.

Uiteraard heeft de corona periode ook invloed gehad op de financiën van de club, maar omdat wij geen eigen zaal, kantine of clubhuis hebben vallen de kosten mee. We hebben ook geen betaald personeel, wij draaien op jullie inzet als vrijwilligers! Waarvoor dank!

Toekomst

Maar als bestuur hebben we in de corona periode ook niet helemaal stil gezeten. Het huidige bestuur, die een paar maanden voor de eerste corona uitbraak gestart is, heeft wel een beetje een valse start gemaakt. We hadden jullie graag onze plannen willen vertellen en enthousiast gemaakt, maar vergaderingen zoals een algemene ledenvergadering kon niet plaatsvinden (nog steeds niet). Ook het bedanken van vrijwilligers die in die periode gestopt zijn bij zo’n bijeenkomst mocht helaas nog niet. Maar die tijd zal vast wel weer komen!

Wij hebben dus niet stil gezeten, sterker nog, we zijn met hele leuke nieuwe dingen bezig geweest!

Wij zijn de afgelopen periode bezig geweest met Alkmaar Sport om een hele gave eigen locatie te kunnen realiseren met 2 volwaardige buitenvelden in Alkmaar, niet ver van de Hoornse Vaart.

Eigen Buitenvelden voor Alkmaar Guardians

Eerst even voor de duidelijkheid, we zijn erover in gesprek. Of het daadwerkelijk door kan gaan is niet 100% duidelijk. Dat is van verschillende factoren afhankelijk. Maar wij willen vanuit onze club wel doorpakken en er alles aan doen om het voor elkaar te krijgen. wanneer het gereed kan zijn, is ook niet duidelijk, wij hopen uiteraard zo snel mogelijk.

Deze buitenvelden kunnen de mogelijkheden die wij als basketbalvereniging hebben aanzienlijk vergroten. We kunnen in het voorjaar, zomer en begin najaar lekker buiten gaan trainen! Hierdoor kunnen we dus veel langer doortrainen en dus vaker trainen, zonder dat de contributie omhoog moet. Afgelopen zomer hebben we dat in de Hoornse Vaart op 1 avond gedaan, waarbij we natuurlijk gewoon huur betalen. Met deze velden (die nog gebouwd moeten worden) zouden we dat meer dagen per week kunnen doen. We kunnen ook teams in de zomer door laten trainen. Daarnaast willen we kijken of er mogelijkheden en interesse is om 3×3 op te zetten. Net als het 3×3 toernooi vanuit de bond weer naar Alkmaar krijgen.

Naast de basketbalvelden is er ook ruimte voor aanvullende trainingen zoals conditie en sport specifieke krachttrainingen. Er zijn veel mogelijkheden die we uiteraard willen bekijken en benutten om zo onze leden beter en fitter te krijgen en te houden en blessures te voorkomen.

Wij als bestuur denken dus dat we met deze buitenvelden onze leden in het voorjaar, zomer en najaar aanzienlijk meer kunnen bieden. Hiermee denken we het niveau binnen de club te kunnen verhogen, aantrekkelijker zijn voor talenten om met meer uren beter te ontwikkelen en kunnen we in Alkmaar de sport beter op de kaart brengen.

De velden worden neergelegd met als doel om de komende 10-15 jaar gebruikt te kunnen worden, dus het is niet een korte periode en staat ook los van corona. Als er geen corona was geweest, hadden we dit ook graag kunnen realiseren.

Uiteraard kost dit geld. Door corona zijn de mogelijkheden vanuit Alkmaar Sport zeer beperkt. We gaan met de gemeente Alkmaar kijken wat wel mogelijk is, maar dat er een eigen investering vanuit onze club nodig gaat zijn, dat lijkt voor de hand te liggen. Er is een eenmalige investering nodig om de velden te realiseren en er zijn jaarlijkse kosten voor het onderhoud.

Hier hebben wij jullie hulp nodig!

Wij willen jullie, net als veel voetbalverenigingen doen, vragen of jullie bereid zijn om het deel van de contributie waar jullie recht op hebben te doneren zodat we deze investering mogelijk kunnen maken. We gaan uiteraard ook op zoek naar sponsors (mocht je iemand kennen die wil sponsoren, laat het weten!) en subsidies vanuit de overheid om dit te realiseren. Daarnaast gaan we in gesprek met gemeente Alkmaar voor dit plan.

Mochten er leden zijn die goede contacten hebben bij bedrijven die ons hierbij kunnen helpen, dan zijn die contacten natuurlijk ook zeer welkom!

Buiten de velden willen we als club ook kijken of er investeringen wenselijk zijn om aanvullende trainingen, zoals conditie en krachttrainingen, te kunnen bieden. Het doel is om te zorgen voor oefeningen die functioneel zijn voor basketbal en veilig gedaan kunnen worden. Ook hiervoor hopen we dan een investering te kunnen doen en hulp en ideeën zijn welkom!

Heb jij ideeën of kun je ons helpen? Laat het dan weten: secretariaat@alkmaarguardians.nl

Bellen kan ook: Jeroen Smit – 06-51439811

Inventarisatie komend seizoen

Net als elk seizoen willen we uiteraard graag weten of jij komend jaar blijft basketballen. We moeten in mei aan de bond laten weten hoeveel teams we willen inschrijven, dus dit willen we graag zsm van jullie weten.

Dit jaar krijg je geen brief thuis die je mee kunt nemen naar trainen, maar doen we het digitaal. Daarbij vragen we direct of jullie het tegoed aan contributie willen doneren. Indien je dat niet wilt, dan willen we wel graag weten hoe je het tegoed wilt ontvangen. Terugbetaald of als korting voor komend seizoen (wat makkelijker is voor de penningmeester).

Vul onderstaand formulier in voor 1 mei 2021    Indien je jonger bent dan 16 jaar, dan dient dit ingevuld te worden door één van je ouders of verzorgers.
    Graag de naan van de ouder hieronder vermelden met mailadres: